Verrijk uw compost door het gebruik van compostwormen !               
Secties
Toepassingen

Afvalverwerking

Bodemverbetering

Viswormen

Vogels Voederen

Huisvesting

Voeding

Hoe begin ik er aan ?

Het oogsten van compost

Hoeveel wormen ?

Hoeveel compost ?

Vragen ?

Bestellen

Contacteer ons !

Wat zijn mogelijke toepassingen van het Starterspakket met compostwormen ?

Vermi-compost:
Vermicompost is het composteren met behulp van compostwormen. Vermicompost heeft minder geurhinder en verloopt vlugger dan composteren zonder wormen. Dankzij het starterpakket krijgt de compost ook een toevoeging van gunstige mineralen, enzymen, spoorelementen, micro en macro-organismen waardoor er een goede bodemverbeteraar wordt verkregen.

Bodemverbetering
De vermicompost kan geoogst worden zodra de wormen de compost verlaten en naar de verse compost trekken. Door de vermicompost in de tuin te gebruiken wordt het bodemleven verrijkt en gestimuleerd met micro- organismen, sporenelementen, mineralen en gunstige enzymen. De luchttoevoer in de grond wordt verbeterd. Tevens is er een betere worteling van de planten waar te nemen waardoor de planten gezonder en minder vatbaar voor ziektes zullen zijn. Ook zal de bodemstructuur verbeteren waardoor water, warmte en voedinsstoffen beter worden vastgehouden wat de planten ten goede komt.

De wormen zelf kunnen ook in de tuin worden losgelaten . Zij zullen de grond luchtig maken en voorzien van een contstante aanvoer van gezonde humus. Er zal minder bemesting nodig zijn doordat de aanwezige voedingsstoffen in de bodem en erop beter door de planten opgenomen worden. De tuin als natuurlijk micromilieu komt hierdoor al beter in het berreik.

kweek vis- en voedingswormen
De wormen kunnen gebruikt worden als viswormen of voedingswormen. Wanneer de dieren goed gehuisvest worden en naar behoren van de juiste voedingsstoffen voorzien, zullen zij zeer vlug kweken en zelf instaan voor de aanmaak van nieuwe vis- en voedingswormen. Kippen zijn verlekkerd op deze wormen. Door regelmatig enkele wormen in hun loopren los te laten kunnen de kippen zelf op zoek naar hun eiwitrijke voedsel. Ook wormetende vissen, vogels en reptielen zullen blij zijn met deze versnappering. Het starterspakket bevat wormen van alle leeftijden en wormeieren die een volgende generatie wormen kunnen verzekeren.

 

 
De Levende Tuin  2005