Praktische Informatie               
Secties
Ons doel
Onze doelgroep
Pedagogisch paardrijden
Onze activiteiten
Onze sponsors
Lid worden
Praktische informatie
Veel gestelde vragen
Contacteer ons !
Waaraan moet de deelnemer aan voldoen? ... ...

Elk kind dat zich inschrijft, heeft een medisch attest nodig waarop staat dat hij/zij in staat is het kamp te volgen. Tevens moet het kind in het bezit zijn van een bewijs van inenting tegen tetanus.

Er wordt in één begeleider per 7 tot maximaal 10 kinderen voorzien. Het kind moet dus in staat zijn om in een groep te functioneren zonder een persoonlijke begeleider.

Bij de hippotherapie voor mentaal en fysisch gehandicapte ruiters zijn de paarden specifiek aangepast en wordt er alleen gewerkt met zeer makke dieren. Zij volgen de bevelen van de begeleider op en hebben geleerd om de onduidelijke signalen van de ruiter te negeren.

Onze pony's zijn zo gekozen dat ze veilig berijdbaar zijn, maar toch nog reageren op de signalen van de ruiter, zodat het paardrijden voor elk kind nog een uitdaging blijft. Het ligt in de bedoeling dat er een interactie tussen paard en kind ontstaat. Dat wil zeggen dat het kind fysisch en mentaal in staat moet zijn om met het dier te leren omgaan.

Wanneer het niet duidelijk is of het kamp ook voor uw kind geschikt is, kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat of met de lesgever voor meer inlichtingen.

 

vzw Andromeda © 2009